Het binaire MLM systeem is er met een reden - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Binair
 
Geschreven door Tom Lassing

Het Binaire MLM systeem is er gekomen omdat bleek dat veel MLM'ers te weinig verdienden omdat hun organisatie niet volwassen werd. Met het  binaire systeem kan je sneller een organisatie bouwen, maar dit voordeel komt ook met een groot nadeel.
Bij een binair systeem mag je maar twee poten (legs) onder je bouwen. Je schrijft dus slechts twee mensen persoonlijk in je eerste laag in. Vervolgens worden mensen die jij introduceert al dieper in je organisatie geplaatst. Je hebt dus veel sneller een diepe(re) organisatie en als gevolg daarvan verdien je wat sneller bonus.

Er is echter een addertje.
Je verdient zoveel als je slechtste van de twee poten die nu worden opgebouwd.
Het vervelende is nu dat je vrijwel nooit twee gelijke poten onder je gaat ontwikkelen. Een goede poot trekt goede netwerkers aan, en de slechte poot trekt slechte aan. Op de één of andere manier lukt alles in de ene poot en de andere komt maar niet van de grond. Het gevolg is dus dat je wel wat bonus gaat verdienen, maar dat je steeds aankijkt tegen wat voelt als verloren bonus door de kleine poot.
Voor de aanbieder is het voordeel dat je hierdoor gestimuleerd wordt tot het versterken van je slechtste poot.
Nu wordt vaak het plaatsen van downline dieper in je organisatie gezien als een pluspunt. Toch valt het voordeel wel mee. Immers jouw upline plaatst ook in de downline.
Echter, degene direct boven je zal de helft van zijn nieuwe aanwinsten bij jou plaatsen.
Degene daarboven plaatst slechts 25% van zijn nieuwe aanwinsten bij jou. Hij of zij heeft immers 2 eerste lagen en 4 tweede lagen. In de eerste laag wordt de stroom al gehalveerd. Vervolgens komt de tweede laag waar jij zit aan de beurs en dan ben je slechts 1 van de 2.
Degene daarboven verstrekt jou slechts 12,5% van de aanwinsten en die daarboven slechts 6,25%. Zo doe jij het vervolgens ook omlaag.
De kans dat je van die knaller van een netwerker 4 lagen boven je dus een persoon in jouw boom krijgt is heel klein. Hoeveel mensen kent u die meer dan 30 personen in een netwerk krijgen? Daarvan krijgt u er dan slechts 1 als die persoon 4 lagen boven u zit.
Voor kleine netwerkers is dit systeem gunstiger dan het Unilevel systeem. Grote netwerkers zullen snel balen van het feit dat er eigenlijk altijd een sterke poot ontstaat en een zwakke poot. Soms is het mogelijk om meerdere opzetten te maken en naast elkaar te laten bestaan. Als je dan beide poten 'vol' hebt, dan mag je een nieuwe organisatie ernaast gaan bouwen.
Het binaire systeem motiveert de kleinere netwerker wat makkelijker, maar is ongunstiger voor de grote netwerker.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud