Eigen baas worden is een droom van veel mensen - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Eigen baas
 
Geschreven door Tom Lassing
 
Eén van de grote voordelen van MLM / Netwerkmarketing is het feit dat je eigen baas bent. Eigen baas, zonder een winkelpand, zonder personeel en zonder dat een enorme voorraad nodig is. In feite eigen baas zonder de bijna verplichte lening bij de bank zoals dat bij al die andere zogenaamde eigen bazen zo vaak het geval is.
Die zijn geen eigen baas, die zijn gewoon slaafjes van de bank.

Er zijn voordelen aan eigen baas zijn. Zo kan je je eigen werktijden kiezen. Je hebt ook niemand die je vertelt wat je moet doen. Dat heeft zo zijn voordelen.

Daar moet je dan echter ook wel weer tegen kunnen. Niet iedereen heeft de discipline om dan ook echt de uren te maken en zich aan het (harde) werken te zetten. Ook MLM is bloed, zweet en tranen als je groot wilt worden. Het is vooral in het begin, als alles nog moeilijk lijkt, ook net werken. Je moet jezelf kunnen motiveren, ook als het even wat minder gaat. Ook als die kansrijke prospect toch afhaakt of zich bij een andere organisatie aansluit. Je moet die presentatie weer geven, ondanks dat je misschien liever die avond niet van huis zou gaan. Je kiest dan wel je eigen werktijden, maar belofte maakt schuld. Als je een afspraak hebt gemaakt, dan moet je die ook nakomen.
Hoe hard je aan de weg timmert, welke financiële risico's je wilt aangaan, het is allemaal aan jou. Ik ken iemand die zijn MLM organisatie begon met het shirtsponsor worden van een betaalde voetbalclub. Hij had nog niets en ging er al zo in. Zo zet je je direct fors op de kaart, maar het is wel de vraag of je die investering terug gaat verdienen. Als het lukt en zich uitkeert, dan sta je wel direct fantastisch op de kaart. Je bent zelf eigen baas en je zal dus zelf moeten kijken hoeveel risico je bereid bent te nemen. Het is niet gezegd dat anderen die zulke grote risico's niet nemen niet evenveel kunnen verdienen. Als je die uitgave niet doet, dan hoef je ook die uitgave niet terug te verdienen...
Ik zelf kan me geen beter leven dan een leven als eigen baas indenken. Als u die gedachte ook heeft, of die droom, dan is MLM / Netwerkmarketing in ieder geval te overwegen. De kansen die het biedt zijn ongekend. Het is dan ook de manier van werken waarmee enorm veel miljonairs ontstaan zijn.

Vrijheid is wat de meeste mensen in MLM / Netwerkmarketing aantrekt.

De vrijheid om het op te pakken zoals je zelf wilt.

En toch...

Toch zijn er bepaalde manieren die zo goed werken, dat je  die vrijheid ook weer niet te letterlijk moet nemen. Natuurlijk je hebt de vrijheid het op te pakken hoe en waar en wanneer je maar wilt. Echter is het onverstandig om vervolgens alles opnieuw te gaan verzinnen. Bepaalde dingen werken en andere dingen werken niet.
Bega niet de fout zelf aan den lijve te ondervinden wat allemaal niet werkt. Je kan dat namelijk voorkomen door te luisteren naar je coach of de coach daarboven. Er is namelijk in iedere netwerkorganisatie veel kennis aanwezig. Zet vooral eerst in op wat werkt. Als je eenmaal een flinke omzet hebt, dan mag je jezelf de tijd en vrijheid geven om wat te experimenteren.

De vrijheid bestaat er ook uit dat je zelf kan bepalen wat je wel en wat je niet wilt aanprijzen. Je kan alle diensten of producten van een aanbieder aanprijzen, maar je kan je ook beperken tot een enkel product. Je bent ook vrij om over te stappen van de ene naar de andere aanbieder, of om distributeur voor meerdere aanbieders te worden.

Je hebt alle vrijheid.

Je kan in de woonkamer bijeenkomsten organiseren, je kan bij potentiële partners en klanten op bezoek gaan. Misschien staat de organisatie het je zelfs wel toe op de (vrij)markt te gaan staan. Als het omzet kan opleveren en de organisatie doet groeien, dan is het vaak al snel goed. Je moet zelf in de gaten houden hoe de verhouding tijd en geld zich bij jou verhoudt.
Een hele dag op een markt staan, de kraam moeten betalen en dan na 8 uur constateren dat je niets verkocht hebt is een bittere ervaring. Een zaal huren en dan constateren dat er niemand komt opdagen ook. Overspeel je hand dus niet en blijf vooral die dingen doen die werken. Dat beperkt de vrijheid, maar die vrijheid is vooral leuk als het ook geld gaat opleveren.

Succesvolle MLM'ers roemen vooral de vrijheid die ze hebben als hun netwerk eenmaal flink geld aan het opleveren is. Als het eenmaal loopt, dan blijft het vaak ook lopen. Dan kan je jezelf meer vrijheid en rust gunnen. Vaak zie je dan dat ze veel gaan reizen. En waar naar toe? Vaak naar plekken waar ze vervolgens ook weer een lokaal netwerk proberen op te zetten.
Zo had ik eens een collega die naar een congres in Ottawa ging. Voor ze ging had ze al advertenties in een lokale krant gezet. Haar verblijf daar werd in feite bekostigd door de organisatie die ze gedurende haar verblijf in Ottawa wist op te bouwen. Je moet het lef en het initiatief maar hebben. Zulke distributeurs worden een succes, die zijn immers gewoon niet tegen te houden.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud