Hoe moet ik mijn inkomsten eigenlijk aangeven - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Fiscaliteit

Geschreven door Tom Lassing

Moet ik mijn inkomsten aangeven?
Het antwoord is 'Ja'. Er gaan hardnekkige geruchten rond over het  niet hoeven aangeven van deze inkomsten. Geloof het niet. Het zijn inkomsten en u moet inkomsten aangeven. Wilt u het zeker weten omdat iedere inspecteur er anders over kan denken, vraag het dan aan uw belastinginspecteur. U heeft dan zwart op wit hoe het voor u geldt. Ik verzeker u, u moet uw inkomsten gewoon aangeven.
Wel moet u goed kijken wat de inkomsten zijn. Immers is de verkoopwaarde niet de inkomst. U heeft zelf ingekocht, u heeft kosten gemaakt. De uiteindelijke winst is dus de inkomstenpost. Bij 250 euro op jaarbasis hoeft u niets op te geven, maar als het 250.000 euro winst na kosten is, dan verzeker ik u, dan wil de belasting haar deel daar van hebben.
De vraag is wanneer u uw MLM business zakelijk gaat oppakken. Grofweg hou ik er de volgende berekening op na... Als u meer dan 6000 euro WINST maakt, dan zou ik het zakelijk oppakken. U kan dan namelijk de kosten zakelijk aftrekken. Het is dan ook echt een business.
Net zoals bij het aangeven van enkele honderden euro's is het totaal waanzin om het al zakelijk op te zetten bij een omzet die nergens over gaat. U bewaart de kosten, de bonnen etc. U houdt uw kilometers bij en als u daadwerkelijk zo groot wordt dat er winst gemaakt wordt die in de duizenden euro's loopt, dan gaat u even langs de Kamer van Koophandel.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud