mlm start winst

Afdrukken

Netwerkmarketeers vergeten vaak één ding

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in Artikelen

Netwerkmarketing is in heel wat landen een enorm succesvolle manier om producten aan de man te brengen. We kennen allemaal Tupperware, maar ook de Smart auto is via netwerkmarketing op de markt gebracht.
Netwerkmarketing biedt veel kansen, maar helaas vergeten de meeste mensen die er mee in aanraking komen één ding en doen ze vervolgens precies het verkeerde.
Dat ene ding is omzet.
Waarom vergeten ze dat?
- Het antwoord daarop is heel simpel, omdat volgens de succesvolle mensen het netwerk, dus het vinden van andere vertegenwoordigers, meer geld gaat opbrengen.
Wat er dus ontstaat, is een organisatie van mensen die mensen zoeken. Heel leuk, maar wie zorgt er dan voor de omzet die het geheel moet dragen?
Niemand, en dus is zo'n opzet gedoemd te mislukken.
Hoe kan netwerkmarketing wel werken?
- Het is saai en ouderwets en het duurt lang voor je een organisatie hebt, maar start met omzet en laat omzet de basis zijn. Leuk als je anderen vindt die ook gaan verkopen, maar als die niet ook willen kopen, dan zijn het niet de juiste vertegenwoordigers. Inschrijven van iemand die niets wil kopen heeft geen zin.
Dus ben je netwerker en maak je een afspraak met iemand, dan is het de bedoeling dat je iets verkoopt. Dat is de eerste prioriteit.
Als dan die persoon ook zelf wil gaan verkopen, dan is dat meegenomen, maar maak er eerst maar eens een consument van.
Dat is de weg om een succesvolle organisatie neer te zetten van mensen die gaan voor omzet. Niet één, niet twee, maar letterlijk honderden mensen ga je consument maken en daarna gaan er dan steeds een paar daarvan je nadoen. Tot je je volgende omzetoverzicht weer krijgt en constateert dat je organisatie op een gegeven moment zo groot is dat je (aanzienlijke) inkomsten vanuit je organisatie groter zijn dan je (aanzienlijke) inkomsten vanuit je eigen omzet.
Dan ben je ineens een succesvolle netwerker geworden. Dan ben je een grote en dan verdien je letterlijk tienduizenden euro's per maand.
Het is mogelijk, maar alleen na werkelijk keihard werken.