mlm start winst

Afdrukken

Opportunity hopping

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in Artikelen

Eén van de minder positieve zaken van netwerkmarketing/MLM is het feit dat er bepaalde lieden zijn die het voor elkaar gekregen hebben om een schare 'fans' te verkrijgen die bijna blind meegaan in alles wat ze oppakken. Ze zijn richtinggevend geworden voor hun trouwe volgers.
Als er dan een nieuwe MLM onderneming op de markt komt, dan stapt deze richtinggever - tegen een prijs - over naar het nieuwe netwerk en hij of zij probeert zoveel mogelijk volgers mee te krijgen.


Het is een ramp voor het bestaande netwerk, want ineens verdwijnt een enorme hoeveelheid klanten en verkopers uit het netwerk. Het is prachtig voor zowel de nieuwe onderneming alsmede voor degene die al die anderen meetrekt.
De beloning is namelijk vaak een enorme extra bonus voor het aanbrengen van de kern van de nieuwe klanten en verkopers.
Of het nu een succes wordt of niet, degene die het oude netwerk leeg trok is met het overbrengen van de grote schare fans al binnengelopen.
Helaas zie ik steeds vaker dit soort opportunity hopping.
Niet omdat het een betere aanbieding betreft, maar omdat een persoon hoog in een organisatie een manier ziet om snel een extra miljoen te verdienen.
Het is voor de MLM sector een kwalijke zaak. Ik raad dan ook het hoppen naar een nieuwe onderneming met klem af. De meeste nieuwe ondernemingen houden er al binnen twee jaar mee op. Je zit dan als kleine zelfstandige MLM ondernemer wederom zonder product en zonder geld. Beter bouw je iets moois op bij een onderneming waar je wat mee hebt en laat je niet gek maken door beloftes van een nieuwe aanbieder. Het is bijna altijd gebakken lucht en de chef kok is iemand die het niet gaat om het product of de dienst.
Uiteindelijk is ook een MLM onderneming pas een succes als er een serieuze en blijvende vraag is naar de producten of diensten.
Mijn dochter bewijst dat je met een bedrijf dat je op het lijf geschreven is een stuk verder komt.