mlm start winst

Afdrukken

Legaal / illegaal herkennen

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen beoordelen

Op deze site twee keer het item legaal en illegaal herkennen. Zoek ook de andere pagina als het je interesse heeft, want het zijn echt twee verschillende pagina.

1. Zoek op Internet! Kijk of je iets over de aanbieder kan vinden. Let wel op, bedrijven zullen beschuldigingen snel bij de rechter aanvechten, dus beschuldigingen zullen soms wat verdekt gedaan worden. Zo hoor je mij wel over Ponzi oplichtingen die tussen de 1 en 2% rendement per dag beloven, maar ik zal er niet één met naam en toenaam noemen. Ik kan immers op dit moment niet hard maken dat ze een Ponzi oplichting zijn. Dat komt pas aan het licht als heel het kaartenhuis in elkaar gestort is. Pas dan heb ik gelijk alleen dan is iedereen het geld al kwijt en de aanbieder is gevlogen of failliet.

2. Als er geld van deelnemer naar deelnemer gaat, of als een deelnemer geld krijgt voor het aanbrengen van een nieuwe deelnemer, dan is dat illegaal. Er moet altijd echte omzet zijn. Op het moment dat iemand je dus al zegt dat de omzet er alleen maar is om legaal over te komen, dan weet je in feite dus al dat het vreselijk illegaal is.

3. Als je niets hoeft te doen en toch al geld gaat verdienen, dan is het of een heel stom programma, of illegaal. Immers als niemand iets doet en het is nog gratis ook, wie gaat er dan wat verdienen? Hoe kansrijk is zo'n opzet?

Maar zal je denken, waarom doen ze het dan?

- Wat dacht je van de gegevens die je moet opgeven? Ze weten meer over jou dan dat Facebook weet. Ik heb geen idee hoe ze het te gelde gaan maken, maar dat ze het zullen doen weet ik vrijwel zeker.

4. Ga na hoe vaak het marketingplan is aangepast, en of daar klachten over zijn. Een steeds veranderend marketingplan houdt in dat je nooit zeker kunt zijn van de uitkeringen. Net als je het leuk opgezet hebt en gaat verdienen wordt het plan weer veranderd en pies je mogelijk naast het potje.

5. Ik ben geen voorstander van pre launch. Het is niet illegaal, maar je stelt je wel kwetsbaar op. Ze hoeven je immers niet uit te keren! Maandenlang ben je actief en bouw je op en je moet maar hopen dat het bedrijf uit de pre launch fase komt en je daarna gaat uitkeren. Ik heb er ook aan meegedaan. Ik had een prachtige organisatie... op papier. Toen ze eindelijk live gingen was mijn organisatie weer weg. Het had zo lang geduurd dat iedereen weer vertrokken was. Ik kon overnieuw beginnen en had niets verdiend.

6. Ga na of ze wel een vergunning hebben om de producten in je markt te verkopen. Vooral nieuwe bedrijven zijn erg makkelijk en verzuimen al te vaak de nodige vergunningen aan te vragen. De overheid is een logge organisatie. Het kan dus lang duren voor ze in actie komen. Het is zonde als je dan je organisatie kwijtraakt omdat de opzet toch niet toegestaan is omdat bijvoorbeeld het product niet op de markt toegestaan is.

7. Als het niet goed voelt, neem dan geen risico en hou de boot af. Je kan je goede naam in secondes verliezen, dus liever te streng dan te makkelijk.

8. Doe zelf gedegen onderzoek en laat je niet overhalen door een vaag vriendje dat je belt en zo enthousiast is. Zijn enthousiasme is ingegeven door dollartekens in zijn ogen omdat hij je snel binnen wil hengelen. Als alles hush hush en geheim is, laat het dan maar. Zo'n opzet is dan niet voor niets hush hush en geheim.

9. Gaat het er vooral om je gretig te krijgen? Is het vooral het geld dat je over de streep moet  helpen? Bijna altijd is het dan bedrog. Het gaat bij MLM niet om geld. Het gaat om persoonlijke aanbeveling. Snel geld is bedrog. Weg ermee.

10. Bij twijfel niet inhalen... Sorry, het klinkt leuk, maar ik heb er nu geen interesse in. Bel me over een half jaar maar eens terug... Vaak is het zaakje dan al in elkaar gedonderd en vrijwel nooit zal je dat telefoontje nog krijgen. Wel heeft diezelfde persoon over een half jaar weer iets anders... hetgeen hem weer op een half jaar komt te staan.

11. Als je de opzet niet begrijpt, of het zo ingewikkeld is dat ze een script afdraaien en het leuk klinkt, maar het klopt nét niet, dan is het vrijwel zeker illegaal. Ponzi schemes lijken heel leuk, maar het verhaal is net niet compleet. Er is altijd nét op het cruciale punt een black box of het ultieme geheim. De slimmigheid die alleen deze ondernemer gevonden heeft. Onzin, het is gewoon oplichting en de bonussen worden betaald vanuit de nieuwe aanwinsten. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het te mooi om waar te zijn. 

 

Afdrukken

Korte termijn/lange termijn

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen beoordelen

Korte termijn

Wil je snel inkomsten, dan is de snelste weg de persoonlijke verkoop. Je hebt dan na iedere verkoop handje contant de winst in handen. Denk er bijvoorbeeld ook aan een campagne in te zetten. Zorg er daarmee voor dat er een hype-achtige situatie ontstaan. De extra energie is dan zeer opwekkend en je kan je laten meevoeren in die energie golf.

 

Lange termijn

Ik weet als geen ander hoe de opbouw van een echt netwerk het belangrijkste is wat je kan doen. Je inkomsten komen vanuit je netwerk. Het maakt niet uit welk product ik voer. Ik kan mijn netwerk een heleboel producten voor houden. Mijn wederkerend inkomen komt vanuit het netwerk en pas in tweede instantie vanuit eventueel een product of dienst.

Je organisatie bouw je voor de lange termijn. Neem daar dan ook de tijd voor en leer je downline alle kneepjes van het vak.

 

Afdrukken

Valkuilen die je moet vermijden

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen beoordelen

Valkuilen die je moet vermijden... Er zijn er meer dan je denkt...

1. De belangrijkste... Verlies je vrienden niet door overal en altijd te pushen richting je MLM organisatie. Je moet gewoon een leuke persoon blijven om mee uit te kunnen gaan, om naast te zitten bij een verjaardag. Ga dus niet als een profeet overal en altijd zieltjes proberen te winnen voor je MLM organisatie.

2. Koop niet te veel spullen in.

3. Geef niet op. Ga gewoon iedere dag door, maar als iets niet werkt, probeer het dan aan te passen. Immers, als je steeds hetzelfde doet, dan krijg je steeds hetzelfde resultaat. Als iets dus niet werkt, dan moet je de aanpak aanpassen.

4. Ga naar bijeenkomsten. Je leert altijd wat en bij een goede MLM organisatie zitten altijd mensen die je willen en kunnen helpen.

5. Blijf creatief. Denk soms eens logisch na en ga eens zitten en overweeg eens een extra of andere strategie.

6. Durf te investeren, maar ga niet je huis ermee vergokken. Investeren en ondernemen is niet zo veel als mogelijk risico nemen. Ik zou juist zeggen, het is heel berekenend risico nemen.

7. Ga niet hoppen van de ene opzet naar de andere. Ik zou ze de kost niet willen geven die iedere maand met iets nieuws komen. Nooit maken ze iets af, want het gras is altijd groener aan de andere kant. Als het ergens niet lukt, terwijl anderen wel succesvol zijn, dan ligt het aan jouw aanpak. Je moet wat veranderen.

8. MLM is NIET delegeren. Je kan niet zeggen dat je het basiswerk niet meer wilt doen. Zo werkt MLM niet. Je blijft ALTIJD ook het basiswerk doen en daarmee geef je ook het voorbeeld aan je downline. Hoe groter je organisatie wordt, des te meer ga je er bij doen, maar je mag nooit de basis loslaten.

9. Ga geen kantoortje spelen. Of je pen recht ligt en je bureau opgeruimd is zal je potentiële klant een zorg zijn. Die zien jouw bureau en je pen niet, want je komt die potentiële klant niet aan je bureau tegen. JIJ zal op pad moeten gaan. Ga in gesprek met mensen, ga na wat ze bezig houdt en geef ze de mogelijkheid kennis te nemen van waar jij mee bezig bent. Als jij niets verteld, zal niemand iets weten. Ga dus op pad en ontmoet interessant mensen en zorg er voor dat jij zelf ook een interessant persoon bent. Luister naar anderen. Ze zeggen je vaak meer dan je denkt. Jij hebt als MLM'er mogelijk oplossingen voor ze waar ze nog nooit van gehoord hebben! Ga niet verkopen, maar stel vragen en geef ze de kans een afspraak met je te maken. Pas op dat moment ga je vertellen over de kansen die jouw MLM organisatie voor hen kan bieden.

10. Zorg er voor dat je weet waarom je het doet. Verlies je niet in rondjes rennen. Zorg ervoor dat je een doel hebt en dat je je doel goed in beeld houdt. Als jij doelgericht bent, dan verlies je ook niet zo veel tijd met zaken die er niet toe doen. Ga geen tijd verliezen aan mensen overtuigen. Je moet niemand overtuigen. Als ze een vraag of wens hebben, dan maak je een afspraak met ze en je biedt een antwoord of een oplossing op die vraag. Ze bepalen dan zelf wel of het een antwoord of oplossing is waar ze wat mee kunnen.


We geven zelf regelmatig cursussen op dit vlak. Kijkt u op onderneem het online.

Afdrukken

Welk systeem is voor jou perfect?

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen beoordelen

Welk systeem is voor jou perfect?

Ik weet eerlijk gezegd niet of dat wel de vraag is waarmee je moet beginnen...

Persoonlijk vind ik dat je eerst moet kijken naar het product of de dienst. Kán je daar wat mee? Geloof je er in, kan je dat vol overtuiging anderen aanbevelen? Als dat niet zo is, dan doet het beloningssysteem er achter er totaal niet toe. Al was het systeem perfect, als je niet achter het product of de dienst staat, dan moet je er gewoon niets mee willen doen. Neem jezelf en anderen niet in de maling!

Maar stel nu toch dat het zo is dat er twee leveranciers zijn met ongeveer hetzelfde product en je kon ook nog eens kiezen tussen het betaalsysteem. Waar zou je dan voor gaan?

Er zijn enkele vragen die je jezelf dan moet stellen.

1. Moet ik persoonlijk (veel) omzet maken en maandelijks spullen kopen

2. Ga ik snel wat verdienen, maar is er een beperking waar ik verwacht later last van te hebben?

3. Ga ik langzaam verdienen, maar als het eenmaal loopt, is er dan geen enkele beperking?

4. Hoe lang bestaat het marketingplan al? Zijn er klachten over?

5. Hoe zit het met de uitkeringen?

6. Is er een goede taalondersteuning voor de landen waar ze actief zijn, of moet iedereen maar Engels kunnen?

7. Hoeveel voorraad moet je zelf aanhouden?

8. Wil ik bezig zijn met een breed bekende aanbieder, of wil ik juist met iets onbekends de markt inkomen?

9. Wil ik 'hulp' krijgen van upline die af en toe ook iemand bij mij in de organisatie moeten plaatsen (forced matrix systeem), of ga ik het allemaal zelf doen (Unilevel) en trek ik daar dan ook maximaal de vruchten van?

----

Wat je pertinent NIET moet doen, is alvast bedenken voor wie jij denkt dat het product of MLM geschikt is. Dat WEET je niet. Geef iedereen de kans er kennis van te nemen en ga niet alvast selecteren. Je hebt geen idee wat een ander bezighoudt en of iemand al dan niet toe is aan een uitdaging. Ga ook nooit verkopen! Je vertelt er over en hou het daarbij. Wil iemand meer weten, prima, keer een afspraak maken. Is er geen interesse, dan ook prima.