mlm start winst

Afdrukken

Matrix systemen

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen

Matrix systemen heb ik altijd als de meest ingewikkelde vorm gezien.

Dit lijkt in de kern op het binaire systeem. Het is alleen breder. Bijvoorbeeld 5.

Je mag 5 klanten / distributeurs aanbrengen. Kom je met een zesde, dan wordt die lager geplaatst, in de lijn van iemand onder jou. Die 'krijgt' dus zomaar een klant en dat zal hem of haar stimuleren. Iemand wordt geplaatst in 'open' plaatsen. Ben jij een grote netwerker, dan kan je dus zelf je organisatie tot ver in de diepte vullen.

Dit is in slechts enkele zinnen een uitleg over een opzet die ik als de meest ingewikkelde van de MLM systemen zie. Het is dus zeker nog niet compleet. Later zal ik mogelijk meer uitleg verstrekken. Let wel op, geen matrix systeem is gelijk met een ander. Ze hebben allemaal we een detail dat ze net anders doen. Al was het maar om te voorkomen dat ze worden gezien als copycats.

Afdrukken

single-level marketing

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen

Single Level (Affiliate) Marketing maakt ook deel uit van MLM. Immers ben je bij MLM twee in één. Je bent verkoper van producten en je bent coach voor anderen die je gaat zoeken die dan ook MLM gaan toepassen.

Ga je je puur richten op de verkoop en dus niet op het bouwen van het netwerk, dan is dat Single Level.

Binnen een MLM organisatie is het niet zo slim om je hier puur op te richten, maar het kan wel. Wil je alleen maar bezig zijn met persoonlijke verkoop, dan is Affiliate Marketing in mijn ogen een betere optie. Immers hoef je daarmee geen expert op het gebied van het product te zijn. MLM is persoonlijke aanbeveling. Je moet het product dus ook goed kennen, want bij MLM vertegenwoordig jij de achterliggende organisatie. Bij Affiliate Marketing zet je jezelf tussen de consument en de aanbieder. De consument hoeft niets eens te weten dat jij bestaat!

Als je dus puur wilt gaan voor de verkoop van diensten en producten, dan is mijn advies om dat niet binnen een MLM organisatie te doen, maar je te richten op Affiliate Marketing. Nu moet ik toegeven dat ik hier niet onafhankelijk ben. Ik ben zelf één van de grootste Affiliate Marketeers in Nederland, dus ik ben ietwat vooringenomen.

Je mag het dus oneens met me zijn. Overigens geef ik ook cursussen op het gebied van Affiliate Marketing en ik schreef er een E-boek over.

Afdrukken

Binair

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen

Het Binaire MLM systeem is er gekomen omdat bleek dat veel MLM'ers te weinig verdienden omdat hun organisatie niet volwassen werd. Met het binaire systeem kan je sneller een organisatie bouwen, maar dit voordeel komt ook met een groot nadeel.

Bij een binair systeem mag je maar twee poten (legs) onder je bouwen. Je schrijft dus slechts twee mensen persoonlijk in je eerste laag in. Vervolgens worden mensen die jij introduceert al dieper in je organisatie geplaatst. Je hebt dus veel sneller een diepe(re) organisatie en als gevolg daarvan verdien je wat sneller bonus.

Er is echter een addertje.

Je verdient zoveel als je slechtste van de twee poten die nu worden opgebouwd.

Het vervelende is nu dat je vrijwel nooit twee gelijke poten onder je gaat ontwikkelen. Een goede poot trekt goede netwerkers aan, en de slechte poot trekt slechte aan. Op de één of andere manier lukt alles in de ene poot en de andere komt maar niet van de grond. Het gevolg is dus dat je wel wat bonus gaat verdienen, maar dat je steeds aankijkt tegen wat voelt als verloren bonus door de kleine poot.

Voor de aanbieder is het voordeel dat je hierdoor gestimuleerd wordt tot het versterken van je slechtste poot.

Nu wordt vaak het plaatsen van downline dieper in je organisatie gezien als een pluspunt. Toch valt het voordeel wel mee. Immers jou upline plaatst ook in de downline.

Echter, degene direct boven je zal de helft van zijn nieuwe aanwinsten bij jou plaatsen.

Degene daarboven plaatst slechts 25% van zijn nieuwe aanwinsten bij jou. Hij of zij heeft immers 2 eerste lagen en 4 tweede lagen. In de eerste laag wordt de stroom al gehalveerd. Vervolgens komt de tweede laag waar jij zit aan de beurs en dan ben je slechts 1 van de 2.

Degene daarboven verstrekt jou slechts 12,5% van de aanwinsten en die daarboven slechts 6,25%. Zo doe jij het vervolgens ook omlaag.

De kans dat je van die knaller van een netwerker 4 lagen boven je dus een persoon in jouw boom krijgt is heel klein. Hoeveel mensen kent u die meer dan 30 personen in een netwerk krijgen? Daarvan krijgt u er dan slechts 1 als die persoon 4 lagen boven u zit.

Voor kleine netwerkers is dit systeem gunstiger dan het Unilevel systeem. Grote netwerkers zullen snel balen van het feit dat er eigenlijk altijd een sterke poot ontstaat en een zwakke poot. Soms is het mogelijk om meerdere opzetten te maken en naast elkaar te laten bestaan. Als je dan beide poten 'vol' hebt, dan mag je een nieuwe organisatie ernaast gaan bouwen.

Het binaire systeem motiveert de kleinere netwerker wat makkelijker, maar is ongunstiger voor de grote netwerker.

Afdrukken

Unilevel

Geschreven door Tom Lassing. Gepost in mlm systemen

Het Unilevel systeem is zo ver mij bekend het oudste MLM systeem.

Het voordeel is dat u uw organisatie zo breed en diep kunt maken als dat u zelf wilt. Breed houdt dan in, dat u zo veel als u wilt distributeurs (of hoe ze ook in uw plan heten) kunt werven. Er is geen beperking in de breedte. Dat is voor sommige netwerkers prachtig, want die kennen veel mensen en krijgen het voor elkaar om zowel een brede als een diepe organisatie neer te zetten.

De meerderheid van de deelnemers krijgt het echter niet voor elkaar om heel veel mensen persoonlijk te sponsoren en om vervolgens dan ook ver de diepte in te gaan. Voor hen is dit systeem dan ook niet altijd het meest gunstige.

U moet wel goed kijken over hoeveel lagen u daadwerkelijk vergoeding krijgt. Als het vele lagen diep gaat, dan is dat gunstig voor de grote netwerkbouwers. Immers, die krijgen dan over vele lagen een klein percentage. Samen maakt dat een fantastisch inkomen.

Bent u niet zo'n grote netwerker, dan haalt u mogelijk maar af en toe iemand in laag vier en dieper. Uw inkomen is dan mager, omdat een breed en diep Unilevel systeem vooral goed is voor de grote netwerkers die over bijvoorbeeld 9 lagen een percentage krijgen. Het systeem blijft bestaan omdat het net zoiets als de Amerikaanse droom is. Iedereen 'hoopt' er op, maar slechts een enkeling zal de droom werkelijkheid zien worden. Ze doen echter allemaal mee, omdat de hoop sterker is dan de realiteitszin. We zien dat ook in de deelneming in loterijen. Waanzin als je er over nadenkt, maar toch doet bijna iedereen er aan mee.

Heeft u grote ambities, dan is het Unilevel systeem naar mijn idee het beste dat er is. Als u uw ambities waarmaakt, dan zult u werkelijk enorme bedragen gaan verdienen.