Herken legale en illegale systemen op tijd - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Legaal / illegaal herkennen

Geschreven door Tom Lassing
 
Het herkennen van legale en illegale systemen is in de kern makkelijk, maar reken er op dat de illegale versies er alles aan zullen doen om hun illegaliteit te verbergen. In de praktijk kan het dus behoorlijk lastig zijn om er de vinger op te leggen.

Illegaal is het als jij als deelnemer rechtstreeks een andere deelnemer moet betalen of als je een rechtstreekse vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe deelnemer krijgt. Dat mag gewoon niet.

Als het voorgehouden rendement meer dan 1% per dag is, dan kan je er van uitgaan dat het een illegaal Ponzi scheme is. Zo is dat nu eenmaal.

Als men je cash wil uitkeren, dan is dat ook een duidelijk signaal dat er iets mis is.

Gegevens
Als je nergens een KvK nummer of anderszins herkenbaar gegeven kan vinden als adres, vestiging, dan kan je er ook van op aan dat er iets mis is. Serieuze bedrijven zullen goed bereikbaar zijn en hebben zichzelf geregistreerd en hebben een echt adres. Als het dus zoeken is naar waar het bedrijf eigenlijk gevestigd is, dan weet je voldoende.

Nieuwe bedrijven
Je moet veel alerter zijn bij nieuwe bedrijven. De kans dat het een oplichting is, is dan echt vele malen hoger dan bij een bedrijf dat al langer bestaat. Vergeet echter niet, ook Bernard Madoff hield zijn bedrog twintig jaar vol. Lang bestaan is dus geen garantie voor het feit dat het ook niet illegaal is. De kans op een illegale opzet is echter wel kleiner dan bij nieuwe aanbieders.

Vertrouw op je gevoel (Als je van mening bent dat je in de kern een goed mens bent)
Verder moet je vooral ook kijken of het je aanstaat. Is de manier waarop ze betalen, of zeggen te gaan betalen, interessant genoeg. Als het er op papier al niet interessant uitziet, dan wordt het in de praktijk niet beter. Je logische verstand is dus een prima manier om er mee om te gaan. Gretigheid en hebzucht zijn verkeerde raadgevers. Als ze  je lokken op je gretigheid, dan moeten je antennes op bedrog gericht gaan staan.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud