Bezwaren zijn er altijd makkelijk te vinden - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Tegenwerpingen
 
Geschreven door Tom Lassing
 
Ja maar... Zonder dat mensen er de vinger op kunnen leggen hebben ze tegenwerpingen. Het zijn geen keiharde beschuldigingen, maar het zijn excuses om zelf toch nog maar niet van start te gaan.

Ik kan niet verkopen...
Dat is een veelgehoorde. Het is onzin. Het gaat immers niet om verkopen. Verkopen doe je in een winkel als winkelmedewerker. Bij MLM gaat het om aanbevelen. Wil je verkopen, dan mag dat. Dan ga je met je handeltje op de markt staan. Dan kan je verkopen. De meeste MLM 'ers houden het bij 'vertellen over'.
De toehoorder kan dan aangeven of hij of zij meer wil horen, of dat dit het was. Even goede vrienden, wat het ook wordt.

Ik vertel wat ik doe, ik vertel wat ik heb. Is dat interessant, dan maken we een afspraak. Is dat niet interessant, dan gaan we misschien iets leuks doen of het ergens anders over hebben. Ook ik kan niet verkopen. Mijn loods en zolder staan vol met spullen die ik eigenlijk zou moeten verkopen, maar... Ik kan niet verkopen.

Geen tijd
Een andere tegenwerping is vaak: "Ik heb er geen tijd voor".
Dat zou kunnen... Ik denk echter dat het wel meevalt. Immers praat je toch wel eens met mensen. MLM geeft je een onderwerp dat je altijd kan aansnijden. Nooit zit je meer met een mond vol tanden en pijnlijke stiltes. Je kan altijd vragen of de ander wel eens aan een tweede inkomen gedacht heeft. Of vraag of ze product... al kennen. Etc etc. Daar is geen extra tijd voor nodig.
Als je eenmaal geld gaat verdienen, dan is het ineens niet een probleem als het tijd zou kosten... Die tijd is er dan ook wel, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen. Zo op het eerste gezicht lijkt het alleen maar tijd te kosten zonder dat de inkomsten zeker zijn.
Dat werkt hier niet... Ook zo'n mooie tegenwerping. Maar als je dan in de omgeving navraagt, dan blijken verschillende kennissen al actief te zijn in één of meerdere vormen van MLM. Het bleek dat het dus WEL werkt, alleen hadden ze er zelf nog nooit open voor gestaan. En dan zie je het dus ook niet bij anderen.
Het werkt ook hier, al zien we hier wel veel minder Amerikaanse toestanden, maar geloof me, ook in Nederland en België heb ik in zalen gestaan waar mensen op de stoelen gingen staan om te juichen. Een fantastische sfeer hing daar en vooraf denk je dat het zottigheid is, maar als je eenmaal die kick hebt, dan doet dat echt iets met je en dan kan je ineens een stuk meer. Die Hollandse nuchterheid is slechts een dun laagje. Daaronder zit ook gewoon iemand die iets wil bereiken en best enthousiast over iets kan worden.
Ja maar is voor mij een teken dat er al gedacht wordt. Dat is positief. OK, ik doe het, dat is waar ik dan vervolgens naar streef.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud