Trap niet in enkele al heel bekende MLM valkuilen - MLM start

Een eerlijke uiteenzetting over MLM
Ga naar de inhoud
Valkuilen die je moet vermijden
 
Geschreven door Tom Lassing

Valkuilen die je moet vermijden... Er zijn er meer dan je denkt...

1. De belangrijkste... Verlies je vrienden niet door overal en altijd te pushen richting je MLM organisatie. Je moet gewoon een leuke persoon blijven om mee uit te kunnen gaan, om naast te zitten bij een verjaardag. Ga dus niet als een profeet overal en altijd zieltjes proberen te winnen voor je MLM organisatie.
2. Koop niet te veel spullen in.
3. Geef niet op. Ga gewoon iedere dag door, maar als iets niet werkt,  probeer het dan aan te passen. Immers, als je steeds hetzelfde doet, dan krijg je steeds hetzelfde resultaat. Als iets dus niet werkt, dan moet je de aanpak aanpassen.
4. Ga naar bijeenkomsten. Je leert altijd wat en bij een goede MLM organisatie zitten altijd mensen die je willen en kunnen helpen.
5. Blijf creatief. Denk soms eens logisch na en ga eens zitten en overweeg eens een extra of andere strategie.
6. Durf te investeren, maar ga niet je huis ermee vergokken. Investeren en ondernemen is niet zo veel als mogelijk risico nemen. Ik zou juist zeggen, het is heel berekenend risico nemen.
7. Ga niet hoppen van de ene opzet naar de andere. Ik zou ze de kost niet willen geven die iedere maand met iets nieuws komen. Nooit maken ze iets af, want het gras is altijd groener aan de andere kant. Als het ergens niet lukt, terwijl anderen wel succesvol zijn, dan ligt het aan  jouw aanpak. Je moet wat veranderen.
8. MLM is NIET delegeren. Je kan niet zeggen dat je het basiswerk niet meer wilt doen. Zo werkt MLM niet. Je blijft ALTIJD ook het basiswerk doen en daarmee geef je ook het voorbeeld aan je downline. Hoe groter je organisatie wordt, des te meer ga je er bij doen, maar je mag nooit de basis loslaten.
9. Ga geen kantoortje spelen. Of je pen recht ligt en je bureau opgeruimd is zal je potentiƫle klant een zorg zijn. Die zien jouw bureau en je pen niet, want je komt die potentiƫle klant niet aan je bureau tegen. JIJ zal op pad moeten gaan. Ga in gesprek met mensen, ga na wat ze bezig houdt en geef ze de mogelijkheid kennis te nemen van waar jij mee bezig bent. Als jij niets verteld, zal niemand iets weten. Ga dus op pad en ontmoet interessant mensen en zorg er voor dat jij zelf ook een interessant persoon bent. Luister naar anderen. Ze zeggen je vaak meer dan je denkt. Jij hebt als MLM'er mogelijk oplossingen voor ze waar ze nog nooit van gehoord hebben! Ga niet verkopen, maar stel vragen en geef ze de kans een afspraak met je te maken. Pas op dat moment ga je vertellen over de kansen die jouw MLM organisatie voor hen kan bieden.
10. Zorg er voor dat je weet waarom je het doet. Verlies je niet in rondjes rennen. Zorg ervoor dat je een doel hebt en dat je je doel goed in beeld houdt. Als jij doelgericht bent, dan verlies je ook niet zo veel tijd met zaken die er niet toe doen. Ga geen tijd verliezen aan mensen overtuigen. Je moet niemand overtuigen. Als ze een vraag of wens hebben, dan maak je een afspraak met ze en je biedt een antwoord of een oplossing op die vraag. Ze bepalen dan zelf wel of het een antwoord of oplossing is waar ze wat mee kunnen.

We geven zelf regelmatig cursussen op dit vlak. Kijkt u op onderneem het online. Schrijf ook in op de nieuwsbrief van Succesverhaal.nl.

Pro Gain BV KvK 17254080
Pro Gain BV logo
Terug naar de inhoud